.


Minstru Valcov in audienta la BNR privind situatia francului elvetian

Darius Valcov (Ministrul Finantelor) se va intalni cu Mugur Isarescu (Guvernatorul BNR) azi la ora 18:30 pentru a discuta despre situatia actuala a francului elvetian si cresterea lui fata de leul romanesc. Speram la o discutie care sa salveze situatia actuala a celor 200.000 de romani care au credite in franci elvetieni.

Acesta vizita vine in urma consultarilor cu Victor Ponta si recomandarea acestuia de a lua masuri privind depreciere cursului in raport cu francul elvetian. Vineri 16 ianurie 2015 francul a inregistrat o crestere usoara cu 2,25 adica 1 franc elvetian a fost cotat la 4.4228 lei atingand un nou maxim. Si euro a crescut de la 4.5034 lei la 4.5095, totusi cursul valutar de schimb al dolarului atinge un nou maxim istoric de 3,8863 lei  pentru 1 dolar.

Cel mai bun curs de schimb pentru a cumpara un franc elvetian l-a afisat Garanti Bank 1 franc elvetian = 4.5242 lei, pentru un euro banca Credit Agricole  1 euro = 4.4700 lei,  iar pentru un dolar Garanti bank 1 dolar = 3.8863 lei.

Romanii cu rata la banca in franci elvetieni vor plati credite mai mari cu aproximativ 30%, datorita aprecierii masive a monedei elvetiene.

In Romania finantarile in franci elvetieni ocupa 4,5% din totalul creditelor bancare din care 3,8% sunt ale persoanelor fizice si 0,7% credite ale firmelor.

Cursul valutar al aurului, ce trebuie sa stiti


Cursul valutar al aurului este o masura a valorii aurului in raport cu alte valute. Aurul este considerat un activ de valoare, iar pretul sau poate fi influenta

Cursul valutar AED


Cursul valutar AED, sau dirhamul emiratelor arabe unite, este folosit de cei care doresc să tranzacționeze cu valute internaționale sau sa călătoreasca in

Minstru Valcov in audienta la BNR privind situatia francului elvetian


Darius Valcov (Ministrul Finantelor) se va intalni cu Mugur Isarescu (Guvernatorul BNR) azi la ora 18:30 pentru a discuta despre situatia actuala a francului el